МВР арестува "наследниците" на Митьо Очите

МВР арестува "наследниците" на Митьо Очите

Бургаската полиция е извършила арести на група за разпространение на наркотици, която е поела контрола върху пазара в областта след осъждането на Димитър Желязков – Митьо Очите. Това съобщиха от МВР във вторник. Акцията е проведена в понеделник.

По информация на полицията групата от 6 човека е наблюдавана през последните 11 месеца. Според събраните данни малко след арестите на Митьо Очите и други 11 човека в Бургас е започнала да действа нова група.

Тя е била част от бившата “Несебърско-Поморийска” група, която поела контрола върху пазара на наркотици. От МВР заявяват, че шестимата задържани контролирали наркоразпространението и извършвали наказателни акции, целящи запазване на монопола върху продажбата на дрога.

"Престъпната група е организирана и пряко ръководена от 25-годишния Н.А. от Бургас - дългогодишен личен бодигард и шофьор на Д.Ж. “Очите” и негова близка връзка", се казва в съобщението на МВР.

Според полицията той е бил оперативен ръководител на групата и е отговарял за зареждането с хероин. След него в йерархията е бил И.К. (37 г.), който е ръководил група за разпространение на наркотици до началото на 2009 година.

Човек с инициали Г.Я. (35 г.) е отговарял за зареждането на наркодилърите. Той вече е бил осъден през януари 2008 година за участие в групата на Очите, но си е изтърпял наказанието. Проверка на Mediapool сред осъдените на под 2 години затвор по това дело не откри лице с такива инициали.

Другите задържани при акцията са Х.Б. (21г.), вече осъждан за разпространение на наркотици, както и В.М. (25 г.) - осъждан за престъпление от общ характер. Последният е отговарял за разпределяне на дрогата на дози. Шестият задържан е Д.Х. (26 г.), който заедно с Г.Я. и Х.Б. е осъществявал зареждането на крайните дилъри. Всички арестувани са от Бургас.

Прокуратурата успя да издейства присъда под минимума от 4.5 години затвор за Митьо Очите през януари 2008 година. От тогава той на няколко пъти е забелязван по заведенията в района на Бургас.

Споделяне

Още от България