“Не искаме мутрата Бинев в “Атака”

“Не искаме мутрата Бинев в “Атака”

Два дни преди изборите за Европейски парламент, в петък София осъмна с разлепени плакати срещу втория кандидат от листата на “Атака” Слави Бинев. С бели букви на черен фон четем: “Не искаме мутрата Бинев в “Атака”.

Плакатите са подписани от “младите активисти на “Атака”. Според водещи лица от националистическата формация, афишите са платени и разлепени от добре подплатени финансово противници на “Атака”.

“Категорично това не са наши плакати. Това са хора с пари. Провокацията идва от наши конкуренти, но в момента не искам да визирам от кои”, коментира пред Mediapool депутатът от “Атака” Георги Димитров.

Той отрече възможността плакатите да са следствие от вътрешнопартийна реакция срещу ползващия се със спорна репутация столичен бизнесмен Слави Бинев. Според последните социологически проучвания партията на Волен Сидеров се нарежда на четвърто място по подкрепа за евровота и с шанс да вкара между двама и трима представители в асамблеята в Страсбург.

Бинев изненадващо бе вкаран на избираемото второ място в листата на формация преди месец и половина. Тогава Волен Сидеров обясни неговото присъствие с това, че той споделял вижданията на партията за протекция на българския бизнес и нейните националистически позиции.

Сидеров заяви още, че Бинев е единственият “общественик”, който е обявил ясно Бойко Борисов за “медиен герой”. Бинев се ползва със спорна слава, включително от криминалните хроники, след като бе замесен в побой с вече покойния шеф на ВИС -2 Георги Илиев. Известният с множеството си увеселителни чалга и стриптийз клубове бизнесмен напоследък се прочу като “архонт”, след като Старозагорският митрополит Галактион му даде тоя сан на церемония в Рим. Светият синод на Българската православна църква оспори “архонтството” на Бинев.   

Според запознати неговата съпричастност към националистическата кауза на “Атака” е по-скоро конюнктурен ход, добре подплатен финансово, целящ да му осигури имунитет като депутат в Европейския парламент и да го легитимира политически.

Споделяне
Избори за Европарламент 2007

Още от Избори за Европарламент 2007