Нинова обяви, че демокрацията ни е отнела много

БСП нямало да харчи оставените от ГЕРБ пари, а с тях да плаща наследени дългове за 27 млрд. лв.

Нинова обяви, че демокрацията ни е отнела много

"Демокрацията ни отне много", обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в предизборната си кампания в Стара Загора в неделя, цитирана от пресцентъра на партията.

Скандалното ѝ изявление е цитат от нападка срещу бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, с чиято партия БСП мери сили за победата на предсрочните парламентарни избори, които ще са точно след седмица.

"Да се каже ясно и в Европа, и на Изток, и на Юг, че имаме чест и достойнството и няма да позволим чужди господари и началници да определят съдбата ни. И аз, и този екип, и всички в БСП сме гарант, че това ще стане, когато спечелим парламентарните избори”, заявила Нинова в препълнената опера на Стара Загора, според прессъобщението .

"Ние искаме държавата да пази държавния си интерес в стратегическите отрасли и ще се борим за това”, казала лидерката на социалистите.

"Българи, да си вземем свободата, спокойствието и гордостта обратно от Бойко Борисов. Демокрацията ни отне много. Отне ни здравеопазването, образованието, сигурността, но ни даде свободата да мислим, да имаме мнение и да се борим за правата си. Този човек ни отне и тази свобода”, смята  Корнелия Нинова и добавя: "С SMS-и управлява митниците, с  SMS -и управлява съдебната система и SMS уволнява, ако имаш мнение”.

"Ще ви върнем самочувствието. Повече няма да се страхувате, че ще бъдете уволнявани, мачкани и репресирани, ако се чувствате свободни и имате мнение.  Вие ще бъдете свободни хора. България, ще има чест и достойнство. Ще има силна икономика, здравеопазване и образование”, обяснила още Нинова.

По-късно на среща със симпатизанти в Пловдив Нинова обяви: "Поемам отговорността да променя България".

По думите ѝ няма нито един ангажимент, който да е поела при избора ѝ на Конгреса миналата година и да не е изпълнен до този момент.

"Казах ви, че ще променя БСП и го направихме заедно. Казах ви, че вие сте важните и ще избирате председателя на партията пряко. Направихме го", каза още Нинова.

"Всеки един от вас, българи, ще бъде важен за нас в бъдещото управлението на страната. Всеки от вас ще има своето място при нас и заедно ще взимаме решенията", продължи Нинова.

"Ние не се борим за власт, за да се окопаем на местата си. Ние сме готови да отстъпим тези места, но докато сме там, сме там за да свършим работа за вас", допълни лидерът на БСП.

Тя пое като свой ангажимент спирането на задкулисието и безпринципните договорки и даде пример с променената коалиционна политика на БСП. "Всички партии говорят за промяна, но никой не я направи при себе си. Ние го направихме. Затова днес се изправяме пред българите и искаме доверие", заяви Нинова.

Тя отхвърли обвинението на Борисов, че БСП ще управлява, докато изхарчи парите, оставени от ГЕРБ с думите: "Не, г-н Борисов, ще управляваме, докато върнем дълговете, които оставихте на гърба на българския народ  от 27 милиарда лева. Ще управляваме, докато ги изплатим и надградим".

Споделяне

Още по темата

Още от Избори 2017