НСО отрича пътен инцидент с кортежа на президента

НСО отрича пътен инцидент с кортежа на президента

Автомобили от ескорта на президента Първанов са предизвикали пътен инцидент в района близо до Ловеч, съобщи БНР в петък, цитирайки свидетели. Президентът бе на посещение в Севлиево по повод на празника на града.

Говорителят на полицията в града първоначално потвърди информацията, но по-късно началникът ѝ я опроверга. Шефът на Националната служба за охрана (НСО) също отрече, че кортежът на държавния глава е замесен в катастрофата.

Свидетелите твърдят, че автомобилите от кортежа са навлезли в насрещното движение и са засекли бус, като са го изтласкали от пътя. Зад него се е движел лек автомобил "Тойота", който се е ударил в буса. Очевидците твърдят, че са дали писмени показания в полицейското управление за случая.

Началникът на НСО ген. Димитър Димитров заяви, че "инцидент с кортежа няма".

"Моите служители, които са били на работа, не са забелязали да има такъв инцидент. След обаждането, което получих от хора на мероприятието, че човек е дал информация пред журналисти, че кортежът е бил причина да се случи този инцидент, се обадих и в Регионалната дирекция (на полицията - бел. ред.) в Ловеч. Там е отчетен инцидент, като категорично информацията е, че кортежът не е участвал в него", обясни ген. Димитров.

От пресслужбата на президента обясниха следното: Три коли са се движили в насрещното платно, втората кола е тръгнала да изпреварва, но когато е видяла кортежа на президента отсреща, се е върнала назад и е ударила задната кола.

Това не е първият случай на инцидент с президентски кортеж. През 2002 г. пострадаха тежко 45-годишна жена и двете ѝ деца след инцидент с кола от президентския кортеж по пътя за Копривщица.

Според тогавашната официална версия, жената навлязла със своята кола и закачила една от колите на президентския кортеж. Пострадалата жена обаче твърдеше, че колата от кортежа се е движела по осовата линия и я е закачила.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?