Охранителят Георги Енев не казва къде са откраднатите милион и половина лева

Цветанов: "Когато някой е извършил дадена постъпка впоследствие започва да се разкайва"

Снимка: БГНЕС

Охранителят Георги Енев, който се предаде в четвъртък, след като открадна милион и половина лева от инкасов автомобил, отказва да съдейства на полицията и да даде информация къде са задигнатите пари.

Парите, които е откраднал, са на различни фирми и банки от Пловдив.

Говорителят на Окръжна прокуратура в Пловдив Галин Гавраилов съобщи, че срещу Енев са повдигнати обвинения в длъжностно присвояване в особено големи размери и може да получи присъда от 10 до 20 години. Енев обаче е отказал да съобщи подробности за обира.

В един бъдещ процес това, че се е предал, може да облекчи присъдата му, но укриването от властите ще се счита за утежняващо обстоятелство, съобщиха от прокуратурата.

Георги Енев се предаде в четвъртък. Адвокатът му се е свързал с прокуратурата и е съобщил, че той иска да се предаде. След час и половина е пристигнал със защитника си в прокуратурата.

Вътрешният министър оцени високо "предаването" на Енев.

"Това, което мога да кажа, е, че Енев е бил доста наплашен и това, което колегите са ми казали, че няма никаква веществена нотификация, която да подпомага разследването. Всичко е възможно, в начален етап сме. За нас е важно, че се е предал, осъзнавайки какво е направил, защото знаете, че когато някой е извършил дадена постъпка впоследствие започва да се разкайва за всичко това, което се е случило и за мен е важно, че с това предаване, всъщност, ще можем да осигурим повече ресурс за осигуряването на обществения ред и сигурността в Пловдив, защото бяхме фокусирали внимание си около неговото издирване и около всички негови връзки, около неговото обкръжение”, коментира Цветанов.

Споделяне

Още по темата

Още от България