Шофьор на инкасо изчезна с 1.5 милиона лева

Шофьор на инкасо изчезна с 1.5 милиона лева

Шофьор на инкасов автомобил е изчезнал, а в изоставената кола не са открити и превозваните 1.5 млн. лева в различна валута, съобщиха от полицията в Пловдив. След подаването на сигнала за предполагаеми обир, полицията организира своеобразна блокада на града, като патрули са разположени на всички изходи и повечето основни булеварди.

Предполага се, че 33-годишния шофьор на колата Георги Енев е откраднал парите. Той е обявен за общодържавно издирване
 
По предварителна информация от МВР в инкасото е трябвало да пътуват двама охранители и не е ясно още защо Енев е бил сам. Автомобилът е собственост на най-голямата частна охранителна фирма в света Group4Securicor. Инкасо кола на същата фирма бе обрана и на 12 април край Ловеч.

От полицията призоваха гражданите, които имат информация за Георги Енев да се обадят на телефон 112 или в най-близкото поделение на МВР. Вторият охранител и привикан да дава показания в пловдивската полиция. Все още няма информация разследването и дали автомобилът е направил отклонение от маршрута си. 

Сигналът до МВР е подаден в петък в 14,25 часа в първо районно управление. Изоставеният инкасов автомобил е намерен на ул. "Петрова нива" в Пловдив.

Това е вторият крупен обир на инкасова кола. През април неизвестни група устрои засада на автомобил край Ловеч и открадна около два милиона лева. При този случай бе установено, автомобилът се е отклонил от маршрута си.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко време давате на новия парламент?