Първи задържан за купуване на гласове във Врачанско

Първи задържан за купуване на гласове във Врачанско

Десет дни преди парламентарните избори на 12 май във Враца е арестуванмъж закупуване на гласове в града и околните села. Това съобщи пресцентърът на МВР.

По неофициална информация това е Веселин Методиев, с прякор Турчето, съобщи БНТ. Той има постоянно местожителство в жк“Дъбника“ във Враца. Мъжът е криминално проявен и е лежал в затвора за кражби.

Методиев е обвинен за престъпление срещу политическите права на гражданите по чл.167 ал.2 от Наказателния кодекс. Предвиденото наказание е затвор до 5 години и глоба от 10 000 до 20 000 лв.

В дома на Методиев е намерен списък с имената и ЕГН-тата на 800 гласоподаватели. На тях той им обещавал пари, ако гласуват за определена политическа партия. Седем свидетели потвърдили за незаконната търговия с гласове.

От полицията не изнасят данни за арестувания, но уточняват, че през април той е предлагал и на други врачаниматериална облага с цел да ги склони да гласуват в полза на определена политическа партия.

Всряда районната прокуратура във Враца е образувала досъдебно производство. Методиев е задържан за 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в районния съд за налагане на постоянна мярка задържане под стража.

Споделяне

Още по темата

Още от Избори 2013