Пиронкова отпадна в Мелбърн след тежко поражение от Цибулкова

Пиронкова отпадна в Мелбърн след тежко поражение от Цибулкова

Първата ни ракета в женския тенис Цветана Пиронкова приключи участието си в тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия в Мелбърн, след като допусна тежка загуба от миналогодишната финалистка в турнира Доминика Цибулкова с 2:6, 0:6.

Цибулкова взе ранен пробив за 2:0, който Пиронкова веднага върна. Това обаче се оказа всичко, което тя успя да постигне в опита си да противодейства на състезателката от Словакия.

Миналогодишната финалистка веднага направи нов пробив за 3:1. Последваха два много оспорвани и продължителни гейма, които в крайна сметка бяха спечелени от сервиращите и се стигна до 4:2.

Въпреки че Пиронкова положи много усилия и спечели подаването си в шестия гейм, тя не се възползва от психологическия момент и загуби бързо следващите два, а с това и сета.

Цибулкова беше много по-убедителна във втория сет. С агресивната си игра тя не остави съмнения в превъзходството си. Пиронкова имаше възможност да върне единия пробив, след като водеше с 40:15, но съперничката ѝ взе четири поредни точки и до края на срещата, продължила 73 минути, не изпусна инициативата.

Споделяне

Още от Спорт