Пламен Бобоков: Посочени сме от Пеевски, който иска "Монбат"

Пламен Бобоков, БГНЕС

"Моята информация е, че сме посочени от Пеевски, защото е решил да си открадне "Монбат". Той вече е превзел "Елбат" - основният конкурунт на "Монбат" в преработката на оловна скрап". Това казва Пламен Бобоков в интервю за "Дневник", което е публикувано в сряда, но е взето преди седмица. Пламен и неговият брат Атанас са обвинени за участие в организирана престъпна група за незаконен внос на отпадъци. Отделно Пламен Бобоков е с дело и за търговия с влияние заедно с президентския секретар Пламен Узунов.

"След като можеш да унищожиш една банка и публично да я окрадеш, какъв е проблемът да окрадеш едно публично предприятие? Никакъв!", казва Бобоков.

Той припомня, че Съветът на директорите на "Монбат" е избрал международната адвокатска кантора "Волф Тайс", за да проведе независима проверка на съответствието на "Монбат" и "Монбат Рисайклинг" ЕАД с изискванията по опазване на околната среда. Кантората не открива никакви проблеми.

Пламен Бобоков твърди, че от 14 години не се е занимавал с нищо в "Монбат" и само се "радвал на успехите ѝ" като член на Съвета на директорите. Той напомня, че брат му Атанас е бил изпълнителен директор на компанията. Пламен Бобоков казва, че всичко, което прави прокуратурата е "една чудовищна лъжа".

"По моя информация, всички, които внасят боклуци за изгаряне, имат директна връзка с управляващите. Няма нито един случаен, който да внася боклуци в България, да ги гори и да прибира пари за тази работа. Такъв няма. В тази малка държава нищо не може да се скрие. Колкото и да си мислиш, че можеш да се скриеш, дали ще се криеш в бункерите на хотел "Берлин", в "Банкя" или в "Бояна", няма скриване. Всичко излиза наяве рано или късно", казва той.

Бобоков казва, че всички знаят, че "прокуратурата работи тясно с медиите на Пеевски".

"Те са нейните официози и се започва едно гръмогласно разпространяване на лъжи", коментира той и допълва: "Ние сме посочени като мишена. Казали са: "Ей тия Бобокови ги смачкайте" и се започва да се рови. "За Италия имат някакво предприятие..."

"За съжаление, наистина по-голямата част от бизнеса в България е въз основа на измама - като започнеш от кръговете на бай Ахмед и стигнеш до кръговете на бате Бойко. И разбира се, двамата са като невръстни дечица в сравнение с хипер олигарха Пеевски. Като стана дума за олигархия и масовата ѝ употреба за щяло и нещяло от главния прокурор, единственият човек в България, който изцяло се вписва в модерното определение за олигарх е Делян Пеевски - той е абсолютен рекордьор. Ние сме посочени и организираната държавна машина за терор, насилие заедно с организираната медийна група за масово втълпяване работят в пълен синхрон", обяснява той

По думите му "всички са наясно, че нашата държава се ръководи от мафията".

"Целият свят го разбра - че мафията контролира прокуратура, изпълнителна власт и част от съдебната власт. Много хора ни подкрепят", казва бизнесменът и допълва, че преди година не е вярвал, че нещата в България са толкова страшни.

"Но истината се оказа брутална", коментира той.

Споделяне

Още по темата

Още от България