Почти 9% от профилите във Фейсбук са фалшиви

Почти 9% от профилите във Фейсбук са фалшиви

Почти девет процента (8.7%) от акаунтите в социалната мрежа Фейсбук са фалшиви, друга част от потребителите нарушават правилата за участие в мрежата като разпространяват спам или дублират страниците си. Това сочи тримесечният отчет на компанията, представен пред американската комисия по ценните книжа и борсите, цитиран от CNET News.

 

В него се посочва, че към края на юни 2012 г. ежемесечната аудитория на социалната мрежа е 955 млн. потребители, 543 млн. от които влизат във Фейсбук от мобилния си телефон. От общите ползватели на мрежата 4.8 на сто са дублирали страницата си, въпреки че правилата не позволяват на един потребител да създава повече от един профил. Данните на компанията към март сочеха 5-6 процента фалшиви и дублирани акаунта и сега излиза, че само за няколко месеца те са нараснали драстично. Това обаче не е точно така, просто Фейсбук вече има по-прецизна методика за отчитане на проблемните потребители.

 

Според данните около 2.4 процента от месечната аудитория на мрежата я ползва за правене на бизнес, за популяризиране на дадена организация или създава профил на домашния си любимец. Процент и половина от акаунтите пък са предназначени за разпространение на спам.

 

Фесбук отчита още годишен ръст на ежемесечната си аудитория от 29 на сто.

Споделяне

Още от