Посланик Макаров: Не сме получавали указания за намеса в българските избори

Посланик Макаров: Не сме получавали указания за намеса в българските избори

Посланикът на Русия в България Анатолий Макаров отхвърли твърденията за очаквана руска намеса в изборите у нас. Макаров коментира в понеделник изявлението на заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, който изрази убеждение, че ще има такава намеса. За подобно нещо предупреди и вицепремиерът Томислав Дончев.

"Няма никакви основания г-н Цветанов да говори така. Не смятаме да се намесваме във вашите предизборни кампании. Никакви указания за това не сме получавали. Българският народ има право сам да избира кой да го представлява на местно, национално и европейско ниво", заяви посланик Макаров във Варна, цитиран от БНР.

Руският посланик определи като абсурдни твърденията за връзка на Русия с отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев през април 2015 година.
 
По-рано в понеделник главният прокурор потвърди, че агент на руското разузнаване, свързван с отравянето на Сергей Скрипал във Великобритания, е идвал и в България през 2015 г., при това три пъти. Ще се разследва дали това има връзка с отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев.

Споделяне

Още по темата

Още от България