Приложението за съобщения "Телеграм" отново е достъпно за Епъл потребителите

Приложението за съобщения "Телеграм" отново е достъпно за Епъл потребителите

След около 20 часа отсъствие, набиращият все по-голяма популярност месинджър "Телеграм" отново е достъпен в софтуерния магазин на "Епъл" (iOS App Store), съобщи лично в своя микроблог създателят му Павел Дуров. Отсъствието на програмата в списъка за изтегляне бе забелязано в сряда от потребител в платформата Reddit.

Основателят на платформата Павел Дуров уточни, че ежедневно "Телеграм" за iOS се изтегля от над 100 хиляди потребители, а за Android - над половин милион.

Причината за свалянето на месинджъра бе нарушение на правилото за "разстройващо или обидно съдържание", което е част от политиката за достъпност в софтуерния магазин. Рестрикцията засегна и двете версии на софтуера - "Телеграм" и олекотената "Телеграм екс".

По - рано Дуров коментира в Туитър, че вероятният проблем е "неподходящо съдържание". "Бяхме предупредени от Apple, че неподходящо съдържание е било достъпно за нашите потребители и в двете приложения. Те са били отстранени от App Store. Щом решим проблема, очакваме приложенията да се върнат отново.", пише той.

Изискванията към разработчици за Епъл налагат всеки софтуер, в който потребителите разпространяват съдържание да има предвидени механизми за филтриране на проблемно съдържание. Това включва възможност за докладване, блокиране и изтриване.

"Приложенията със създадено от потребителите съдържание или услуги, които могат да се използват за разпространение на порнографско съдържание, обсъждане на реални личности в негативен или сексуален контекст, физически заплахи или тормоз, нямат място в App Store могат да бъдат премахнати без предупреждение ", добавят авторите на iOS.

Споделяне

Още по темата

Още от IT