Приютът за кучета в "Кремиковци" ще се строи ускорено и четворно по-голям

Снимка: БГНЕС

До 23 май се очаква да бъде готов проектът за строеж та приют за бездомни кучета в столичния район "Кремиковци", чийто капацитет ще е четворно по-голям от първоначално предвидения и ще се строи ускорено. Това съобщи в понеделник кметът на София Йорданка Фандъкова.

Съоръжението ще събира 2000 хил., а не 500 улични животни, както бе планирано. Процедурата по строителството е наполовина изпълнена и затова изграждането му може да приключи бързо, смята столичният кмет.

Тяа съобщи още, че от 1 до 18 май в София са били заловени 359 бездомни кучета, от които по местообитание са върнати 176 животни, около 100 са кастрираните кучета в ромските квартали.

По думите ѝ в последните два дни се забелязва увеличаване на броя на бездомните кучета в центъра, което не се дължи на увеличаване на популацията им.

Фандъкова обясни още, че общината ще продължи да подкрепя фондацията "Очи на 4 лапи", за която миналата седмица от М-Тел обявиха, че оставате единствените спонсори на проекта за обучение на кучета-водачи. Софийският кмет обясни, че през тази година ще осигури

15 000 лева за обучението на едно куче-водач.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?