Прокуратурата в Казанлък предаде на съд двама "магьосници"

Прокуратурата в Казанлък предаде на съд двама "магьосници"

Районната прокуратура в Казанлък предаде на съда "магьосника" Мехмед М. и "магьосничката" Надежда В., които са прибрали 5920 лева, за да развалят много сериозна "черна магия".

През октомври 2014 година "магьосниците" са измамили 63-годишната Е.В., че ще "разрешат проблемите със сина ѝ и ще развалят направените магии на дъщеря ѝ, зет ѝ и внуците". Това се случило в село Габарево, община Павел баня.

През септември същата година жертвата Е.В. прочела реклама на ясновидка във вестник, в която пишело, че умее да разваля магии, както и да въздейства енергийно от разстояние.

Е.В. позвънила на посочения в обявата телефон. Обвиняемата Надежда В. я убедила, че именно тя чрез въпросните методи може да разреши проблемите в семейството ѝ. На два пъти пострадалата изпращала исканите от обвиняемите парични суми, като общият размер на сумата бил 5 920 лева.

В продължение на близо месец "магьосниците" Надежда и Мехмед убеждавали жената, че проблемите в семейството ѝ са големи и, за да ѝ се помогне, следва да се предприемат нови ритуали по разваляне на магии, в противен случай близките ѝ ще умрат. Жената пращала пари, докато имала.

Обвиняемите са на свобода срещу платена "парична гаранция“ в размер 1000 лв., за всеки един от тях. За измамата законът предвижда наказание лишаване от свобода от една до шест години.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?