Работата в "ГОРУБСО-Мадан" ще се възстанови в сряда

Юридическите формалности по сделката за продажбата на участието на бизнесмена Валентин Захариев в "ГОРУБСО – Мадан" на фирмата "Върба-Батанци" на дружество на Николай Върбанов са приключили, предаде БНР в петък. Остава да се направи плащането по сделката, което не е могло да стане заради почивните дни по католическия Великден в Австрия, където е банката на Захариев. Очаква се преводът на парите да мине във вторник и до средата на идната седмица да се джиросат 80 на сто от "ГОРУБСО-Мадан" на фирмата на Вълканов. Останалите 20 на сто са на държавата в лицето на министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

От "Интертръст Холдинг" на Валентин Захариев съобщиха, че компанията ще прехвърли притежаваните от нея акции в "Горубсо" на "Върба-Батанци", след като се изпълнят "условията от споразумителен протокол от 23 март в частта му на задължението на купувача да доставя цялата продукция от цинкови и оловни концентрати на "Оловно-цинков комплекс" АД – Кърджали, а именно да бъдат припознати и подписани съответните договори за това".

 

"Работниците ще влязат в мините по всяка вероятност в сряда", каза председателят на Федерацията на независимите синдикати на миньорите към КНСБ Пенчо Токмакчиев.

 

"Закупени са каски нови, лампи миньорски лични, самоспасители, работни дрехи, облекла и обувки миньорски. Ще се направи само един оглед в мината, за да се проверят как са работните места, забоите как са. Във вторник ще влезнат, като се прехвърли собствеността и областната Инспекция по труда, за да разпечата рудниците и да ги пусне в работа" посочи Токмакчиев.

 

Според него на миньорите трябва да се плати за времето, в което протестираха заради забавените заплати, тъй като не са работили по независещи от тях причини.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес