Решен е проблемът на "Уолтопия" с електрозахранването в зона "Божурище"

Решен е проблемът на "Уолтопия" с електрозахранването в зона "Божурище"

Проблемът на българската компания "Уолтопия" с електрозахранването на инвестиционния му проект в икономическата зона "Божурище" е решен съвместно от Министерството на икономиката и електроразпределителното дружество ЧЕЗ, съобщиха от ведомството на Теодор Седларски в четвъртък.

В остро и гневно отворено писмо, преди две седмици собственикът на световния лидер в производството на катерачни стени Ивайло Пенчев повдигна въпроса с пречките, които държавата създава пред бизнеса му и проблемите пред "София тех парк". Сред тях бе и неуреденото електрозахранване за бъдещите производствени мощности в Божурище на дъщерното дружество на "Уолтопия" - "Клайммат".

Така по инициатива на министъра на икономиката Теодор Седларски се е провела среща с ЧЕЗ и инвеститори в индустриалната зона, на която е бил сключен предварителен договор между държавната "Национална компания индустриални зони“ и "ЧЕЗ Разпределение България“ ЕАД. Този документ е необходима предпоставка за окомлектоване на документацията за издаване на разрешение на строеж на електроразпределителни мощности.

В подписания предварителен контракт е фиксирана възможност за изменение при увеличение на мощностите.

От страна на ЧЕЗ са посочили, че при потвърждение за налична мощност от собственика на преносната мрежа - "Електроенергийния системен оператор“, имат готовност да анексират сключения предварителен договор.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?