С близо 11 млн. долара ще се реконструира Американският колеж в София

Започва реконструкцията на Американския колеж в София

Започва основният ремонт, преустройството и пристрояването на сградата на Авериканския колеж в София. В пълната реконструкция ще бъдат вложени близо 11 млн. долара, от които 8.6 млн. долара се предоставят от Фондация "Америка за България". Останалите 20 на сто от инвестицията е осигурена с подкрепата на програмата ASHA (Американски училища и болници в чужбина) на Американската асоциация за международно развитие USAID и други частни и институционални дарители.

Първата копка на проекта ще бъде направена идната сряда – 21 септември. Изпълнител на строително-ремонтните дейности и фирмата "Геострой", избрана в многоетапна тръжна процедура.

Новата сграда ще има библиотека и медийна зала, зала за сценични изкуства и представления, учебни аудитории, трапезария, както и други съвременни помещения и оборудване и ще предоставя на учениците от колежа възможности за образователни, извънкласни и развлекателни дейности на световно ниво, адекватни на техните впечатляващи академични постижения в България и чужбина. 

Първата копка на новия учебен комплекс ще бъде направена в присъствието на посланика на САЩ, представители на Фондация "Америка за България“, официални лица, изпълнителния директор на "Геострой" АД и представители на мениджмънта на група "Геотехмин", ученици, родители, учители и членове на Борда на настоятелите  на Американския колеж, партньори и приятели.

Споделяне

Още по темата

Още от Общество

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?