Съдът в Пловдив помоли подсъдимия Лечков сам да си намери вещо лице

Съдът в Пловдив помоли подсъдимия Лечков сам да си намери вещо лице

Апелативният съд в Пловдив до такава степен е затруднен да намери вещо лице по дело срещу бившия кмет на Сливен Йордан Лечков, че магистратите призоваха във вторник подсъдимият и неговият адвокат да помогнат.

Експертът е необходим, за да се направят измервания и да се установи какво точно количество инертни материали са иззети от дере край село Тополчане, съобщи "Дарик".

 

Лечков е подсъдим по обвинение, че е ощетил община Сливен и "Напоителни системи" с около 15 000 лева заради изгребаните инертни материали от дерето.

На предното заседание магистратите определиха вещо лице, но специалистът заявил, че не може да се справи със задачата. От "Басейнова дирекция" и "Напоителни системи" в Пловдив също отказали да предоставят експерт.

 

Поради тази причината съдът се обърна към Лечков и адвоката му Иван Ангелов с молба и те да потърсят вещо лице. Пред журналисти бившият кмет определи обвиненията срещу него като "смешни".

"Това е България - почистих едно дере, което от 30 години беше задръстено с кал, и за това ме съдят", коментира Лечков. На първа инстанция в Стара Загора по това дело той беше осъден на две години условно.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?