СДС обвини Кунева в "политическо бракониерство"

Три дни след като Меглена Кунева обяви Инициативния комитет за учредяването на партията си на фона на кадри от митинги на СДС, от "Раковски" 134 я обвиниха в "политическо бракониерство".

"Меглена Кунева демонстрира безпрецедентен опит за ограбване на чужда политическа история", се казва в позицията на НИС на СДС, обявена на 12 юни.

"Опитвайки се да присвои миналото на нашата партия, Кунева очевидно търси да получи лъжлива дясна легитимност. Възмутени от това политическо нахалство заявяваме категорично, че г-жа Кунева без никакво право използва митинги на СДС, за да фалшифицира собствената си история. Всички знаят, че по това време тя се ползваше от уютен номенклатурен комфорт и я нямаше нито на площадите, нито на барикадите", заявява НИС на СДС.

"Политическото бракониерство няма нищо общо с европейските ценности, които тя твърди, че изповядва. Неморално и непочтено е гръмкото рекламиране на сдружението ѝ да се гради на кражба на идеи, история и хора", заявява още ръководството на СДС, което настоява за "публично извинение" от Кунева "към членовете и симпатизантите на СДС, чиято емоция и история употреби."

Споделяне

Още по темата

Още от България