Северна Италия се готви за усложнена пътна обстановка заради затварения път край Генуа

Северна Италия се готви за усложнена пътна обстановка заради затварения път край Генуа

Северна Италия се подготвя днес за първия си уикенд на завръщане на хора след лятната ваканция в ситуация на усложнена пътна обстановка и затваряне на една от основните пътни артерии след рухването на моста Моранди в Генуа, предаде Франс прес.

Още преди този инцидент за днес бе обявен оранжев код за интензивен пътен трафик, а за утре и неделя - червен код, тъй като се очаква много хора да се върнат след лятната си ваканция и след почивните дни около 15 август, когато италианците празнуват Успение Богородично.

Рухването на моста Моранди прекъсна магистрала А10, свързваща Генуа с град Вентимиля, на границата с Франция, и известна като Магистралата на цветята заради многото производители на цветя в региона.

Сега точно входът на Генуа откъм запад - там, където рухна мостът - на практика е блокиран и това налага дълги отклонения за автомобилите от и за Франция.

В петък италианската полиция публикува съвети към пътуващите, като ги прикани да поемат към тунелите Фрежюс и Мон Блан по на север. Очаква се обаче и тези пътни артерии да бъдат задръстени и без този допълнителен трафик.

Хората, които все пак трябва да минат по крайбрежието, обаче трябва да направят отклонение от 120 километра около Генуа.

Тази ситуация се очаква да продължи дълго. Компанията Аутостраде пер л'Италия, която е оператор на рухналия пътен участък и на близо половината от 6000-те километра магистрални пътища в Италия, заговори за възстановяване на моста за пет месеца, но работите по този проект ще стартират едва когато зоната отново стане достъпна. Сега спасителни екипи продължават да претърсват отломките на моста за изчезнали хора.

Споделяне

Още от Европа