СГС не даде ход на делото за подкуп срещу Николай Цонев

Поредната комична ситуация, свързана с българското правосъдие, се случи в сряда, когато трябваше да започне делото за подкуп срещу бивши военен министър Николай Цонев, екс съдията Петър Сантиров, и някогашният едър чиновник от финансовото ведомство Тенчо Попов.

Делото пред Софийски градски съд, което се очаква с огромен интерес, не започна, тъй като по същото време арестуваният на разпети петък като "абсолютен престъпник" Николай Цонев имаше друго дело пред военния съд. Процесът пред "униформената Темида", по който Цонев е подсъдим за престъпление по служба от преди десетина години, когато е бил началник на управление "Снабдяване и търговия" и шеф на дирекция "Управление на доставките" във военното министерство, бе насрочен за 9.00 часа.

Делото за даване на подкуп пък бе насрочено за 10.30 часа. Поради тази причина Цонев и адвокатът му Васил Василев прескачаха от зала в зала в Съдебната палата, за да обяснят на различните съдебни състави идиотската ситуация. Така делото за подкуп бе отложено за след един месец.

Цонев е обвинен за даване на подкуп от 20 хил. евро на следователя Петьо Петров. На подсъдимата скамейка с него като помагачи са монтирани Петър Сантиров и Тенчо Попов.

Според обвинението парите били предназначени, за да се спре разследването на неизгоден договор на Министерството на отбраната, сключен от Цонев.

Споделяне

Още по темата

Още от България