Слаш се развихря в София през февруари

През юли Слаш се сдоби със звезда на Алеята на славата

Легендарният китарист Слаш пристига в България със своя най-нов солов проект "Slash featuring Myles Kennedy And The Conspirators", съобщиха във вторник организаторите на шоуто "Most of evil". Музикантът, който бе една от емблемите на "Гънс Ен' Роузис", ще се развихри с китарата си на 4 февруари в столичната зала "Фестивална". Той ще представи втория си солов албум "Apocalyptic Love", записан през май 2012 г. с най-новата формация на Слаш, в която влизат още вокалистът Майлс Кенеди, барабанистът Брент Фиц и босистът Тод Кърнс.

Билетите за шоуто се пускат за продажба в сряда като първите 600 бройки ще се с 10 лв. по-евтини от редовната цена. Принципно за категорията "Fan Pit" билетът ще струва 80 лв., за седящи места - 70 лв., а за терен - 60 лв.

 

Британецът Соул Хъдзън, по-познат като Слаш, е роден през 1965 г. в артистично семейство и двамата му родители работят в развлекателната индустрия. Фамилията се мести в Холивуд, когато Слаш е 11-годишен и по това време той започва да се интересува от китарата. Повлиян е от властелините на струните Брайън Мей от "Куийн", Джими Пейдж от "Лед Цепелин", Джими Хендрикс, Ерик Клептън и Ангъс Йънг от AC/DC.

 

Първата банда на Слаш се нарича "Роуд Крю" и е създадена с барабаниста Стивън Адлър в началото на 1980-те години. Когато двамата се срещат през 1985 г. с друг китарист - Изи Страдлин, който ги запознава с Аксел Роуз и Дъф Маккагън, се ражда "Гънс Ен' Роузис".

 

След постигната световна слава с Гънс, милиони продадени копия от албуми и множество фенове, десет години по-късно Слаш си тръгва от бандата, за да се отдаде на собствени проекти. Това са "Слаш'с Снейкпит" и "Велвет Риволвър". През 2007 г. Слаш издава своите мемоари в книга, озаглавена просто "Слаш" и паралелно с това и своя едноименен абсолютно независим солов албум. Вторият - "Apocalyptic Love", е плод на съвместната му работа с музикантите, с които ще се развихри в София след малко повече от два месеца.

Споделяне

Още от