Случаят "Дунарит": Държавата върши мръсната работа вместо Пеевски

Случаят "Дунарит": Държавата върши мръсната работа вместо Пеевски

Глутницата на Цацаров и Пеевски, при подкрепата на Борисов, премина в крайната фаза на реализиране на плана "Решетников" – неутрализацията на прозападните кръгове.

На практика почти всички известни прозападни политици, близки до Борисов, и бизнесмени – или са обвинени, или са изолирани чрез проверки и тормоз от данъчни, банки и институции, или са изолирани от властта.

Цветан Василев стана още по-голяма мишена, защото си позволи да загърби Русия и да потърси спасение в САЩ. Това Центърът не може да му прости.

Толкова мащабна, дори тотална битка само доказва мащабите на залозите и намерението на #Кой не само да не отстъпва, но и да атакува докрай, защото няма място за отстъпление.

Докато ви занимаваха да разкриват старата Държавна сигурност, си спретнаха нова мрежа. Тяхна сигурност, чрез пленяване на всички важни институции – прокуратура, ДАНС, банки, държавни институции, други служби, партии (на практика няма парламентарно представена партия извън техен контрол), стратегически предприятия.

Изобщо оруелският Голям брат е тук. Борисов е най-добрият им продукт, за да омайва хората, той е главният анестезиолог на Модела.

Това с "Дунарит"  показва, че Пеевски дори вече не си "мърси" ръцете сам, за да притежава кешовите потоци. Цялата държава е вече на Пеевски. Тя реализира неговите подходи и върши мръсната работа вместо него. След това Корпулентния само ще прибира такса вход и такса изход. Що се отнася до национализацията – министър беше трагичен в обяснението, че това било одържавяване. Вече сме сигурни, че ще глътнат "Дунарит".

Пеевски нямал нищо общо с ВПК (военнопромишления комплекс – бел. ред.) – както той се възмути преди няколко дни. Както и че Борисов се разгневи, че пришиват Пеевски към него. Няма как да го пришият. Пришиват се чужди части, а те са едно тяло.

Още утре ще излеят поредната помия от пеевските медии. Близки на Борисов пък ще определят горното като "руска опорка". Те нямат въображение, а имат нужда от поддържане на култа към Вожда.

*Коментара на Илиян Василев публикуваме от личната му страница във Фейсбук

Споделяне

Още по темата

Още от Анализи и Коментари