Сменени са още седем областни управители

Още седем областни управители бяха сменени на днешното заседание на правителството. "Основната причина е ангажирането на тези хора с партийните листи", каза Близнашки. Така от общо 28-те областни управители до този момент са сменени вече 15. Надявам се повече смени да няма, каза премиерът. Той допълни, че очаква от "държавната администрация пълен неутралитет" по време на предизборната кампания.

От сряда със сменени ръководства са областни управи на Силистра, Велико Търново, Габрово, Разград, Търговище, Шумен и Софийска област.

Областният управител на Софийска област Емил Иванов и на Силистра Насуф Насуф са освободени след подадени оставки заради участие в изборите. На тяхно място са назначени съответно Юлиян Леков и Стоян Бонев.

Останалите освободени областни управители са Георги Рачев на Велико Търново, Николай Григоров на Габрово, Стоян Ненчев на Разград, Емел Мустафова на Търговище и Венцислав Венков на Шумен.

Новият областен управител на Велико Търново е Георги Камарашев. Той е професор в катедра "Национална и регионална сигурност" във Военното училище "Васил Левски". Завършил е Висшето военно училище в Шумен, както и Военната академия "Г. С. Раковски".

Лиляна Хранова-Петкова е новият областен управител на Габрово. Досега тя е била главен секретар на областната дирекция "Земеделие". Завършила е електронна техника във ВМЕИ – Габрово.

Областен управител на Разград става Илиян Драмалиев, началник отдел "Контрол на храните" при ОДБХ – Разград. Ветеринарен лекар е от Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина в Стара Загора.

Севда Ерменкова застава начело на областната администрация в Търговище. Тя е била заместник-областен управител в периода 1999-2001 г. В момента е регистриран земеделски производител. Ерменкова е зооинженер от ВИЗВМ – Стара Загора и магистър по финанси от ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий" във Велико Търново.

Областната управа в Шумен ще бъде оглавена от Петко Шаренков, който е старши експерт във факултет "Артилерия, ПВО и КИС" към НВУ "Васил Левски" във Велико Търново. Завършил е ВНВАУ – Шумен.

Споделяне

Още от България