София ще получи още 20 млн. лева от еврофондовете

Столичната община ще получи 20.3 милиона лева от европейските програми за ремонт на детски площадки, подлези и канализация. Това съобщи в понеделник зам.-кметът Ирина Савина.

От Оперативна програма "Регионално развитие" ще се отпуснат 8.3 млн. лв. за ремонт на 57 детски площадки в града, както и за няколко подлеза в район "Подуяне" и до ЖК "Бокар".

Дванадесет милиона лева от Оперативна програма "Околна среда" ще бъдат инвестиран в изграждането на канализация за кварталите "Горна баня" и "Овча купел".

Договорът за отпускането на средствата ще бъде подписан между кметството и регионалното министерство в сряда. Строителството трябва да продължи 2 години.

Столичната община вече започна реализирането на проекта за разширяване на метрото, което също се осъществява с европейско финансиране. Пари се чакат и за изграждането на инсталациите за преработка на битовите отпадъци. С кредит от Европейската инвестиционна банка ще се строят кръстовищата на 2 нива.

През 2010 година Столичната община ще фокусира своите усилия към разширяването на детските градини в район "Искър". Савина обясни това с факта, че тези проекти ще отнемат по-малък ресурс на кметството, тъй като сегашните градини са с големи дворове.

Споделяне

Още от Бизнес