Според адвокат на Тръмп президентът не е разследван за руска намеса в изборите

Според адвокат на Тръмп президентът не е разследван за руска намеса в изборите

Един от личните адвокати на Доналд Тръмп заяви, че американският президент не е обект на разследването за предполагаема руска намеса в изборите в САЩ през 2016 г. и не е получавал уведомление, че е разследван, съобщи Ройтерс.

Изказването на Джей Секюлоу - член на адвокатския екип, нает от Тръмп във връзка с обвиненията за тайно съглашателство между хора от предизборната му кампания и Москва - противоречи на изявление на Тръмп в Twitter от петък, в което той заяви, че е разследван за уволняването на директора на ФБР миналия месец.

"Разследван съм за уволнението на директора на ФБР от човека, който ми каза да уволня директора на ФБР! Лов на вещици", написа тогава Тръмп.

Секюлоу обаче каза, че това била реакция на президента на публикация във в. "Вашингтон пост", според която специалният прокурор Робърт Мълър проучвал дали Тръмп се е опитал да възпрепятства разследването за освобождаването от длъжност през май на директора на ФБР Джеймс Коми.

"Истината е, че президентът не е бил и не е разследван", каза Секюлоу в предаването на телевизия Си Би Ес "Фейс дъ нейшън" - едно от четирите, в които той се появи. "Не е получавано уведомление от службата на специалния прокурор, че президентът е разследван", добави юристът.

 Тръмп повтори, че е жертва на лов на вещици в разследването за евентуални договорки между руските власти и предизборния му екип, отбелязва АФП. "Програмата Да направим Америка отново велика” се движи много добре въпреки отвличането на вниманието с лова на вещици", писа Тръмп в Twitter.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят