Сръбски театрал прави необичаен пърформанс на Синеморец

Сръбски театрал прави необичаен пърформанс на Синеморец

Сръбският режисьор Ана Милованович ще представи в събота в Синеморец необичаен пърформанс на хълмовете до морския плаж.

Пърформансът “След края на битката“ на Милованович е част от цикъла антивоенни пърформанси, които тя вече е реализирала в германия, Италия и Франция.

Целта на авторката е със средствата на изображението, театъра и музиката да внуши картина на ужаса от войната, която да ни напомня, че не трябва да я допускаме в реалността.

Според Ана Милованович “целият свят е на ръба на трета световна война (дано тя да не тръгне от бивша Югославия) и всички ние, по всяко време, с всички сили трябва да се борим срещу тази ужасяваща перспектива. Ние, артистите, продължава авторката, трябва да се борим с нашите оръжия, които са красотата, истината и добротата”.

Ана Милованович казва, че е избрала Синеморец за сцена на нейния пърформънс не само заради красивата природа, не само като интересно курортно място на Южното Черноморие, но и заради табора коне, който волно препуска над брега и който ще бъде включен в реализацията на пърформанса.

Освен конете и Ана Милованович, която е режисьор, художествен директор и актьор в пърформанса, в спектакъла ще участват местните хора и курортисти.

Споделяне

Още от