Станишев обеща да върне цигарите в заведенията

Станишев на среща с ресторантьори в Стара Загора, сн. БГНЕС

Лидерът на БСП Сергей Станишев заяви в неделя, че е против тоталната забрана за тютюнопушене в заведенията и обяви за разумно предишното положение, при което собствениците бяха длъжни да имат помещение за непушачи. Това стана по време на негова предизборна среща в Стара Загора, където е водач на кандидат-депутатската листа на "Коалиция за България".

 

Забраната за пушене в заведенията доведе до много сериозни съкращения в резултат на намалени обороти и по-малкото клиенти, смята бившият премиер, който укори наследника си Бойко Борисов, че подвел собствениците да инвестират в помещения за непушачи, а година и половина по-късно бе въведена забраната на цигарите.

 

"За мен разумното е да се върнем към предишното положение. Да оставим достатъчен период на хората от бранша да си върнат най-малко инвестициите. Да видим как работи и тогава след диалог с обществото, с различните гледни точки да се правят следващи стъпки", каза Станишев .Самият той спазвал ограничението и не пушел в ресторантите.

 

"Най-важното е да има диалог и предсказуемост и да се намери правилният баланс", коментира той пред представители на хотелиерския и ресторантьорски бизнес в Стара Загора.

 

"Бъдете спокойни, ГЕРБ ще падне от власт, ще бъде в изолация, страната ще се прочисти от това зло", заяви соцлидерът. По думите му все повече хора са с ясното съзнание до къде ГЕРБ е докарала дотук и държавата, и икономиката, и всеки един гражданин, затова и той ги призовава да гласуват.

 

"Гласувайте за когото си искате, само не за ГЕРБ, защото ГЕРБ както удачно един десен политолог Евгений Дайнов ги оприличи на – "варварска орда", която се държи като завоевател в нашата страна, която я е окупирала, плячкосва я и всеки, който не принадлежи на ордата – трябва да бъде смазан", продължи Станишев.

 

Той обвини също Бойко Борисов, че се отнася с пенсионерите като, че са бреме и каза, че те са изяли резерва. “Такъв човек няма право да управлява страната", заяви още Станишев.

 

Той отбеляза енергетиката като много важна за поминъка на хората в Старозагорска и се обяви за подкрепа за оцеляването особено на държавните ТЕЦ “Марица Изток 2“ и на мините.

 

"ГЕРБ се стремят да източват и да фалират, като целта е приватизация на мините и уволнение на много хора", посочи Станишев, цитиран от пресцентъра си.

 

“С Пламен Орешарски сме пазили бюджета да не се дестабилизира и същевременно винаги е имало отношение към хората и социален ангажимент от страна на държавата. България не може да бъде просперираща, ако няма социална политика“, каза още соцлидерът.

Споделяне

Още по темата

Още от Избори 2013