Таксиджии обмислят тройно увеличение на първоначалната такса

Таксиджии обмислят тройно увеличение на първоначалната такса

Три лева да стане първоначалната тарифа за таксиметровия превоз, обмислят няколко браншови организации на таксиметровите превозвачи. 

"Обмисляме касовите апарати да започват от 2.50 до 3 лева и да започват да отчитат такса за километър едва след първите 2 или 3 километра например“, разказва Георги Ряпов от Асоциацията за защита на таксиметровите превозвачи в Пловдив, цитиран от Дарик радио.

Той обясни, че има твърде много случаи, в които клиенти се качват в такситата за къси разстояния. Така курсът излизал по 1.50 или 2 лева, което било много по-малко от себестойността на самия курс.

"Ако трима души се качат в автобус от градския транспорт за една спирка, те ще платят 3 лева, но ако се качат в такси, ще им излезе не повече от 1.50 лева. В това отношение сме много ощетени“, каза Ряпов.

По думите му предложението все още не е внесено в някоя от парламентарните комисии и не е обсъждано официално.

Подобни оплаквания има и от много таксиметрови шофьори в София. В крайна сметка обаче шофьорите на такситата имат пълно право да откажат курс, ако той им се стори неизгоден. В столицата голям проблем е и увеличаващото се покритие на метрото. Водачи се оплакват, че пускането на подземната железница до "Младост" и "Дружба" е ударило значително приходите им. Това бяха последните два големи жилищни комплекса, които бяха включени към метродиаметъра.

Споделяне

Още от Бизнес