Тим Рот влиза в кожата на Сеп Блатер във филм за президента на ФИФА

Тим Рот

Тим Рот и Жерар Депардийо са се съгласили да участват във филм за президента на ФИФА Сеп Блатер, потвърдиха от световната футболна федерация, предаде Ройтерс в петък.

Проектът на френска филмова компания трябва да бъде пуснат по екраните следващата година и да подгрява преди финалите на световното първенство в Бразилия. Тогава се отбелязват и 110 години от създаването на ФИФА. Историята ще разказва за организацията от създаването ѝ през 1904 г.

52-годишният британец Рот ще се превъплъти в 77-годишния швейцарец Блатер, а французинът Депардийо ще играе ролята на сънародника си Жюл Риме, който е един от основателите на ФИФА и неин президент от 1921 до 1954 г.

Блатер изрази задоволство, че образът му ще бъде изигран от британския актьор и обусни, че му е било много интересно да се опознае с Рот.

"Изчетох много автобиографии и изгледах много от филмите на Рот. Много ми беше приятно да се срещнем и вече установих, че имаме наистина нещо общо", добави Блатер. Той добави, че Рот се е съгласил, че двамата имат "някои общи качества".

Филмът ще бъде заснет във Франция, Бразилия и Азербайджан, допълва агенцията.

Споделяне

Още от Общество

Къде му е мястото на Бойко Борисов?