U2 глобени за прекалено шумни концерти

U2 глобени за прекалено шумни концерти

Ирландската рок група U2 бе глобена заради прекалено шумни концерти в Дъблин. Бандата трябва да плати 35 хил. евро, след като местни жители подали в общината официални жалби срещу техни изпълнения в града през юли 2009 г. Проверка установила, че групата е нарушила 12 пъти правилата за организация на масови мероприятия, пише в понеделник ContactMusic.

Назначената общинска експертна комисия установила, че U2 са нарушавали тишината в града в продължение на 44 часа, колкото време е трябвало на техниците за монтажа и демонтажа на сценичната конструкция, създадена специално за тура на групата "360 Degree".

Жалващите се граждани обаче не са доволни от размера на наложената на най-популярната ирландка група, тъй като той не съответствал на размера на нарушението. Първоначалния иск на жителите на Дъблин бил за 80 хил. евро.

Ситуацията не е коментирана нито от музикантите, нито от организаторите на трите концерта в Дъблин, които се състояха на стадиона “Крок парк“ на 24, 25 и 27 юли в рамките на шоуто "360 Degree Tour", представящ последния албум на бандата "No Line on the Horizon".

Споделяне

Още от

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?