В пет столични района кметовете ясни от раз

Масово балотажите ще са ГЕРБ срещу Реформаторския блок

Снимка: БГНЕС

В пет столични района кметовете най-вероятно ще бъдат избрани още на първия тур. Всичките са от ГЕРБ и са заемали този пост и до момента, с разликата че бяха назначени от Столичния общински съвет, в който досега партията имаше мнозинство. Това показват данните на Централната избирателна комисия (ЦИК) към момента.

Над 50% от гласовете на избирателите са събрали кметът на "Възраждане" Савина Савова, на "Надежда" – Димитър Димов, на "Подуене" – Ева Митова, на "Искър" – Ивайло Цеков, и на "Връбница" – Младен Младенов.

За пет района – Средец, Люлин, Панчарево, Кремиковци и Банкя, към момента няма никакви данни в ЦИК.

В 11 столични района един срещу друг на балотажа ще се изправят кандидатите на ГЕРБ срещу тези на Реформаторския блок. Навсякъде ГЕРБ води убедително и има шанс при пълната обработка на секционните протоколи да има още кметове избрани на първи тур.

Към момента балотажи се очертават ГЕРБ срещу РБ в районите Сердика, Слатина, Лозенец, Красна поляна, Витоша, Нови искър, Красно село, Оборище, Триадица, Студентски и Овча купел.

В три столични района – Младост, Изгрев и Илинден, балотажите ще бъдат между кандидатите на ГЕРБ и коалицията "БСП Лява България", сочат данните на ЦИК към момента.

Споделяне

Още от Местни избори 2015