Великобритания отдаде почит на покойния "Капитан Том" с едноминутни аплодисменти

Великобритания отдаде почит на покойния "Капитан Том" с едноминутни аплодисменти

Министър-председателят на Великобритания, лидерът на опозицията и обикновени граждани ръкопляскаха вчера в продължение на минута в чест на ветерана от Втората световна война Том Мур, предаде Франс прес.

Мур, който почина на 100-годишна възраст, се превърна в герой по време на първата карантина през пролетта, след като събра рекордна сума за хората на първа линия в борбата срещу коронавируса.

Премиерът Борис Джонсън излезе пред резиденцията си на "Даунинг стрийт 10" с приятелката си Кари Саймъндс, за да почете паметта на столетника, като го аплодираха в продължение на минута.

"Тази вечер отдадохме почит на капитан сър Том Мур и на работещите в здравния сектор, за които той събра средства", каза Джонсън в "Туитър".

Много британци изпълниха призива на премиера и излязоха пред домовете си, за да направят същото. В акцията се включи и лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Киър Стармър.

Мур почина във вторник, след като бе приет в болница с коронавирус.

През април миналата година капитан Том Мур се превърна в национален герой и вдъхновение за британците, след като по повод стотния си рожден ден реши да събере скромните 1000 британски лири за медиците на първа линия срещу коронавируса, но вместо това събра над 32 милиона британски лири в полза на Националната здравна служба.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?