Вежди Рашидов ще съди Волен Сидеров за клевета

Депутатът нарече министъра “турски агент в българското правителство“

Вежди Рашидов ще съди Волен Сидеров за клевета

Министърът на културата Вежди Рашидов обяви в петък, че ще съди лидера на “Атака” Волен Сидеров за клевета заради репликата на депутата, че Рашидов е “основен турски агент в българското правителство, който прокарва турската политика в България“.

Сидеров поиска министърът на културата да подаде оставка заради снимането на турско-български сериал. “Стана ясно, че киноцентърът вече е даден да се снима турско-български сериал, който щял да бъде на историческа тематика. Разбирам, че в сценария турското робство ще бъде представено като една идилия – например на Балканджи Йово няма да му режат ръцете, а ще играе белот с поробителите“, заяви Сидеров.

По думите му “ще бъде представена една лъжовна картина за турското робство у нас, картина, която турската държава отдавна финансира, за да покаже, че всичко е било една идилия – османци и българи са живели прекрасно“.

“Както се изрази министър Цветанов на Околчица - тук имало не поробители, а търговски представители”, заяви лидерът на “Атака”.

Той упрекна Министерството на културата и затова, че е “отпуснало от еврофондовете над 3.2 млн. лв. за компанията “Пайнер”, която популяризира чалгата“. По думите му това се прави, защото идват избори, а “тези избори за ГЕРБ минават с изобилие от концерти, на които всякакви гювендии правят долнопробни изпълнения, основен елемент е чалгата“.

“ГЕРБ стъпва на чалга, на турцизация и на българо-турски сериали, в които поробителите не са клали, а са галили по главите българите, каза още той.

От своя страна Вежди Рашидов заяви, че не се срамува от произхода си и ще съди Волен Сидеров.

“Всеки човек може да говори каквото си иска, но до определени граници. Когато мине границите, и надмине себе си, много често казваме, че глупостта не е порок, но не бива да се превръща в свинщина. Чух думи от сорта, че съм шпионин. На 61 години съм, целият ми живот е прозрачен, никога не съм бил член на каквито и да е партии, никога не съм бил нито ченге, защото не можах да се вредя от много други мераклии, никога не съм бил нищо друго, освен прекрасен български художник“, заяви Рашидов.

“Това, че съм временно министър и си върша прекрасно работата, че ремонтирам българските театри, училищата, които 60 години никой не ги е виждал ремонтирани, мога да ползвам някакви критики, но няма да приема някой, който за разлика от мен си позволява от позицията на никой да ме плюе”, добави Рашидов.

“Човешкият патриотизъм се доказва само с това, което носиш – достойнството на нацията си и с паспорта в джоба, а не с дрънкане от парламента“, допълни Рашидов.

Споделяне

Още от България

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?