Видео от концерт на Мадона предизвика политически скандал

Видео на Мадона, показано на първия концерт от световното ѝ турне в четвъртък в Израел, предизвика политически скандал. В клипа лидерът на крайната десница във Франция Марин льо Пен е показана с пречупен кръст на челото, съобщи Франс прес.

Става въпрос за монтаж, прожектиран на сцената в Тел Авив като прелюдия към песента ”Nobody knows me”. Лицето на Мадона, известна със своя вкус към провокациите, е показано последователно ”смесено” с  тези на известни личности като папа Бенедикт Шестнайсети, китайският президент Ху Цзинтао и кандидатката на републиканците за вицепрезидент на последните президентски избори в САЩ - през ноември 2008 г. - Сара Пейлин.

Лицето на Марин льо Пен е показано за няколко секунди със свастика на челото преди комбиниран образ, който прилича на Адолф Хитлер.

Провокацията на Мадона разбуни духовете в интернет пространството вчера. В рамките на световното си турне 53-годишната попзвезда ще изнесе над 80 концерта в трийсетина държави, включително в Париж на 14 юли - националния празник на Франция.

Споделяне

Още от

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?