Водач на протеста в Гърмен подслонява семейство роми

Водач на протеста в Гърмен подслонява семейство роми

Протестиращ срещу ромските набези и бездействието на държавата мъж е готов да даде цял етаж от къща на семейство от ромския квартал "Кремиковци", което остана без покрив, предаде БТА в петък.

Иван Байрактаров вече стяга трите стаи в къщата, в която живее баща му, за да приюти в тях Виктор и Славка Огнянови. Двамата съпрузи са на улицата, след като на 29 юни багер срути незаконната им стая в махалата.

"Познавам Виктор много добре. Той е трудолюбив, скромен и не краде. Един от най-кротките роми в цялата община. Вече говорих с тарторите в квартал "Кремиковци", те ме увериха, че той е съгласен да приеме моето предложение. В момента е в гората за гъби. Ние нямаме нищо против мирните и спазващи закона роми. Винаги сме готови да им помогнем", увери Иван Байрактаров.

Той почиства и подрежда жилището на втория етаж на къщата, в която живее баща му. Иска да осигури добри битови условия за ромското семейство. Досега Виктор и Славка живееха в една стаичка, а занапред ще имат цели три помещения - кухня, хол и спалня. Ще останат толкова, колкото е необходимо.

"Няма да им искам нищо, никакъв наем. Нека ползват етажа, докато си стъпят на краката. Помагам им от сърце, а не от куртоазия. Добре дошли са в моя имот", твърди протестиращият срещу ромските кражби мъж.

Той допълни, че и други жители на село Гърмен са изразили готовност да приютят останалите без дом роми, на които бяха съборени незаконните постройки.

Споделяне
Още по темата
Още от България