Закрива се прясно ремонтирана и работеща болница в Мездра

Решение на здравното министерство за закриване на болницата за рехабилитация на сърдечно-съдовите заболявания в Мездра разтревожи лекари и пациенти, съобщи БНТ. Здравното заведение е едно от малкото в страната, специализирано за долечение на кардиологични болести и има над 40-годишна история. От общината в железничарския град нарекоха това закриване “криминален акт”, тъй като никой не се е допитал до мнението на хората.

Пациенти с по няколко сърдечни операции и байпаси от цяла София чакат на опашка за постъпване в болницата, където лечението е напълно безплатно по клинична пътека.

Болницата е оборудвана със съвременна апаратура, а използваемостта на леглата е над 80 на сто.

“Специалисти имаме, техника имаме, щом като толкова години добре седим на пазара и хората ни търсят, значи предлагаме добра услуга“, коментира Валентина Маринова, главна сестра в болницата.

След решението за закриване на болницата петте многопрофилни лечебници във Врачанска област получават 80-те ѝ легла, за да приемат пациенти за долекуване.

Според Генади Събков, зам.-кмет на Мездра, решението е необяснимо и нелогично, защото болницата действително е работеща.

Остава въпросът и какво ще се случи със сградата на закритата болница, за чиито основен ремонт през миналата година министерството е дало над половин милион лева.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?