Журналисти от СКАТ подадоха жалба срещу Сидеров

Журналистите на телевизия СКАТ, с които Волен Сидеров и няколко депутати от „Атака” влязоха в петък в конфликт на бургаска бензиностанция в петък вечер, са извадили медицински свидетелства за травми след побоя и са подали жалба в полицията срещу лидера на националистите. Това съобщи репортерката на СКАТ Ваня Чачева, цитирана от агенция „Фокус”.

Сбиването стана вчера около 16:30 часа, след което Сидеров в продължение на час крещя по мегафон обиди към шефа на СКАТ Валери Симеонов пред централата на медията в бургаския комплекс „Зорница”.

По думите на Чачева, охранителните камери са заснели Сидеров, като на кадрите се виждало, че той е въоръжен с нож. През миналата седмица лидерът на „Атака” отиде на работа в парламента въоръжен първо с полицейска палка, а в последствие и с пистолет.

Екипът на СКАТ е дал показания за случилото се в полицията още снощи. Волен Сидеров обаче не е бил разпитан, но обещал да съдейства за изясняване на случая.

Ваня Чачева разказа, че самата тя е била ритана в прасците и глезените от депутати на „Атака”, сред които тя посочи името на Деница Гаджева, а операторът Светлан Атанасов бил ударен в бъбреците от Волен Сидеров.

„Тези хора се мислят за недосегаеми и тази агресия се прехвърли и върху полицаите, които по-късно дойдоха на бензиностанцията. Екипът на СКАТ е от 5 души, 15 бяха хората на Сидеров, плюс екип на партийната телевизия,” подчерта репортерката.

Телевизия СКАТ пък е на лидера на бургаската националистическа формация НФСБ, чийто лидер Валери Симеонов е основен политически противник на Сидеров.

Заради скандалното поведение на лидера на „Атака” граждани събраха подписка, с която призоваха главния прокурор да вземе мерки срещу депутата.

Споделяне

Още по темата

Още от България