14 палестинци, сред които три деца, убити в ивицата Газа

Четиринайсет палестинци бяха убити тази нощ при нахлуване на израелската армия в автономен палестински сектор в ивицата Газа, съобщиха палестински медицински източници, цитирани от АФП. Над осемдесет души са ранени.

Сред жертвите са три момчета на осем, дванайсет и петнайсет години.

Палестинците, чиято самоличност не се уточнява, били убити, когато израелските сили открили огън в бежанските лагери Ел Бурейдж и Нусейрат в централната част на ивицата Газа. Много от пострадалите са засегнати и от стрелбата на палестинските активисти.

Източник от палестинското радикално движение Хамас съобщи за АФП, че най-малко трима от загиналите са негови членове. Израелски военен източник потвърди, че в лагера Ел Бурейдж е в ход операция и уточни, че убитите палестинци са били "въоръжени активисти".

Операцията последва вчерашния провален двоен атентат с коли бомби на контролния пункт Ерец на северния вход на ивицата Газа, при който загинаха двама палестински полицаи и двама палестинци камикадзе. При експлозиите пострадаха около 20 палестинци, полицаи и цивилни.

С днешните дванайсет жертви броят на загиналите от началото на интифадата през септември 2000 г. става 3819 души, от които 2865 са палестинци и 886 са израелци.

По БТА

Споделяне

Още от Свят