Apple се сдоби с права върху музиката на The Beatles

Стив Джобс е на път да постигне една дълго преследвана цел. Apple се готви да обяви, че съвсем скоро ще представи в iTunes Store дискографията на една от най-великите групи - The Beatles.

В. "Уолстрийт джърнал" съобщава в онлайн изданието си във вторник, че сделката е резултат от неотдавнашните преговори между Apple, представители на Beatles и звукозаписната компания ЕMI, която държи правата над музиката им.

Условията за сделката все още не са известни, остава открит и въпросът дали и други музикални онлайн услуги, подобни на iTunes, ще могат да се сдобият с творчеството на The Beatles.

Така или иначе Apple има много голяма преднина пред останалите, тъй като контролира 90% от пазара за продажби на музика чрез Интернет.

Дори през 2009 г. , 39 години след разпада на Beatles, групата заема трето място по продадени в САЩ албуми (3.3 милиона копия).

The Beatles не са единствената голяма група, чиято музика не се предлага в iTunes. Други рок легенди като AC/DC, Bob Seger and Kid Rock също не са разрешили на Apple да продават музиката им в онлайн магазина си.

Споделяне

Още от

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?