Бъчварова потвърди, че Сидеров е посегнал на полицаи

Според нея лидерът на "Атака" периодично провокира ораните на реда преди избори

Румяна Бъчваров, сн. БГНЕС

Сидеров провокира органите на реда периодично, като наближат избори, коментира вътрешният министър Румяна Бъчваров във вторник.

”Факт е, че по този начин Сидеров и съпартийците му влизат в новините и стават тема поредица от дни”, посочи Бъчварова пред бТВ.

Тя каза, че е ”недопустимо дори депутат с имунитет да посяга на служител на МВР”. Тя съобщи, че министерството има данни за посегателството, включително и четири писма от свидетели.

”Всички, които са присъствали, представят различна картина от тази на Сидеров…Очаквам извинение от Волен Сидеров”, каза още Бъчварова.

Според нея полицаите са реагирали адекватно и не са позволили скандалът да се разрасне.

”По отношение на лице, което има имунитет, възможностите за действия са ограничени”, допълни още тя.

Тя коментира, че един отговорен депутат, който има сигнали за контрабанда, ги предава на съответните органи.

”Нашите усилия в тази насока дават много добър резултат, ние имаме алгоритъм, по който се борим с контрабандата”, каза Бъчварова.

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в понеделник в парламента искания за сваляне на депутатските имунитети на Волен Сидеров и на съпартиеца му Десислав Чуколов заради поредния скандал, в който се забъркаха двамата атакисти в опита си да обискират денонощен клек шоп на столичната ул. "Георги Раковски", подозирайки, че вътре се продават наркотици и контрабандни акцизни стоки.

Вътрешният министър посочи още, че за момента правителството е овладяло ситуацията с бежанците.

”Трябва да сме готови да посрещнем следващи събития и предизвикателства на това, което в момента се случва”, каза Румяна Бъчварова.

”Това е външнополитическа, но глобална тема. Дълго времеще дава отпечатък върху вътрешнополитическото развитие в много държави”, каза още министъра.
По думите ѝ все още не се вижда край на този процес.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?