БДЖ спира влакове, за да няма пътници по Великден

Само основни гари ще работят от 17 до 20 април, 39 композиции въобще няма да тръгнат

БДЖ спира влакове, за да няма пътници по Великден

За да няма пътувания по Великденските празници, от 17 до 20 април се спират напълно 39 влака в различни направление, а останалите композиции ще качват пътници само от големите гари, а на по-малките ще може само да се слиза, съобщиха от "Българските държавни железници" в четвъртък.

Превозвачът обясни решението си с предприетите противоепидемични мерки и намаляване на възможностите за безпричинни пътувания.

В съобщението си дружеството посочва, че влаковете ще могат да се ползват от клиентите на БДЖ само в основни и възелни гари.

"Останалите гари и спирки по маршрута на тези влакове няма да се обслужват от служители на БДЖ и няма да се осъществява продажба на билети в тях. Тези гари ще бъдат единствено крайна точка на пътуване, като няма да бъде възможно осъществяване на начало на пътуването от тях", обясняват от железниците.

Предварителната продажба на билети от билетни каси и онлайн продажбата на билети няма да се осъществява за празничните дни от 17 до 20 април.

Актуална информация за движението на влаковете клиентите на БДЖ могат да получат от официалната страница на дружеството (www.bdz.bg) и на националния информационен телефон 0700 10 200.

Пълният списък на отменените влакове е публикуван на интернет страницата на компанията.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?