Бияч от сбирката на ГЕРБ се призна за виновен

Бияч от сбирката на ГЕРБ се призна за виновен

С две години пробация е наказан младият мъж, който през миналото лято изтръгна и изхвърли телефона на журналистката Полина Паунова по време на партийна сбирка на ГЕРБ в пространството на "София тех парк", съобщиха от прокуратурата. 20-годишния Денислав Станоев се е признал за виновен за хулиганство и е сключил споразумение с държавното обвинение. Освен за нападението срещу Паунова той е осъден и за това, че е ударил с юмрук в стомаха друг мъж – астрофизикът Нестор Асенов, който прекъсна речта на премиера Бойко Борисов. Осъденият е ударил и още един човек по време на партийната сбирка.

Без да е бил провокиран

Агресивният младеж не е бил предизвикан по никакъв начин от пострадалите, става ясно от съобщението на прокуратурата. В записи от събитието се вижда, че Паунова го пита защо по-рано се е опитал да ѝ вземе телефона. Без да отговори, младежът грабва устройството и го изхвърля.

Нападението срещу Несторов става малко след като той прекъсна с викове речта на Борисов. Астрофизикът бе изведен от пиара на ГЕРБ Никола Николов и предаден на биячите. След това Николов твърдеше, че не е знаел кои са и ги е мислел за охранители.

Третият удар е по мъж, също нападнат от мускулести момчета. Той е ударен от Денислав Станоев, а след това е бил повален на земята и ритан.

Провокатори

След избухналия скандал заради побоищата на партийната им сбирка от ГЕРБ започнаха да твърдят, че те са дело на провокатори, специално пратени там. Тази версия бе възприета от прокуратурата. От държавното обвинение пуснаха съобщение, според което агресивният младеж е признал, че е бил пратен в "Арена Армеец". От кого обаче така и не стана ясно, а и държавното обвинение не задълба.

Споделяне

Още от България