ГЕРБ поиска в Пловдив оставката на кабинета и подкрепи студентите

Борисов: Ако не е батко Доган, БСП и митинг не може сама да направи

Според него Орешарски трябва сам да се уволни заради участието си в митинга в София

Борисов: Ако не е батко Доган, БСП и митинг не може сама да направи

Хиляди симпатизанти на ГЕРБ се събраха на централния площад в Пловдив с искане за оставка на правителството на Пламен Орешарски. За митинга пристигнаха хора от цялата страна с организиран автобусен транспорт,като според партията на площада е имало 52 000 души –  малко по-малко, отколкото БСП и ДПС обявиха, че са събрали по същото време в София.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов иронизира проявата на политическите му опоненти като заяви, че ”БСП я докараха дотам че не може сама да направи митинг”. ”Ако не е батко Доган, да им композира влак за София, да им ги докара… БСП сама и митинг не може да направи”, каза той.

Борисов беше приветстван с възгласи ”Бойко” и ”Оставка”.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че партията подкрепя студентските протести, но но не стои зад тях . ”Искам да поднеса извинение на студентите, които са затрупвани с най-различни епитети. Ние нямаме общо с този протест. Подкрепяме студентите, но нашият митинг е тук”, посочи Борисов.

Той призова лидерите на останалите партии да не разединяват хората и да спазват някакви граници.

”Имам такива приятели - български мюсюлмани. По-скъпи са ми от сестра ми. Няма да допусна заради Доган, Местан или Драган да си разваля отношенията”, каза Борисов и призова да не се използва и израза "червени боклуци". 

Той коментира, че Орешарски се и е вкарал поредния автогол с изказването, че ще уволнява държавни служители, които са отишли да протестират, като Борисов уточни, че самият Орешарски е държавен служител и тъй като в момента е на митинг на БСП и ДПС, би трябвало самият той да бъде уволнен.

Борисов се оплака от организираните пред дома му протести.

” Искам да ги предупредя, че ако детето не ми се оправи от това, което му причиниха, няма да имам пощада към тези хора. Конституцията е написала, че частната собственост е свещена, личният дом е личен, който иска да протестира. Кога ГЕРБ е ходил по домовете на хората? А Държавна сигурност ходеше ли по домовете на хората? Е, кой реално управлява държавата? Те възстановиха Държавна сигурност, в най-тежкия и вид”, заяви Борисов.

По-късно той съобщи във Фейсбук, че дъщеря му е получила страхова невроза заради организираните пред дома му протести.

Неговият заместник в партията Цветан Цветанов също обвини управляващите в полицейщина заради това, че са бити протестиращите студенти и попита полицейщина ли е било когато при управлението на неговата партия са задържани тонове наркотици, "Килърите" и "Наглите".

В типичния си стил Борисов премина през събралото се на площада множество и се здрависа с хората, а те му отговориха с викове ”Бойко”.

Митингът на ГЕРБ премина спокойно без напрежение и провокации.

"Искам да се извиня на гражданите на град Пловдив, които не мислят като нас, за притеснението, но ще бъдем кратки. Днешният митинг сме го направили в Пловдив, защото в София има футболно дерби, има агитки по улиците, има други протестиращи, студенти, други митинги и разбира се – и контрапротест на управляващите", заяви още Бойко Борисов.

Споделяне

Още по темата

Още от България