Борисов "изглади" отношенията си с доц. Мангъров

"Ще продължим да работим заедно, защото винаги се вслушвам във всяко мнение"

С доц. Мангъров ще продължим да работим заедно, защото винаги се вслушвам във всяко мнение. В момент като сегашния не бива да се разделяме по една или друга тема. Това написа във Фейсбук премиерът Бойко Борисов в сряда, след като се срещна с началника на Детската клиника в Инфекциозна болница – София доц. д-р Атанас Мангъров.

Миналата седмица по време на брифинг в Министерския съвет премиерът нападна остро Мангъров, че с либералните си виждания относно коронавируса говори неща, които хората искат да чуят, без да носи отговорност. В сряда обаче Борисов демонстрира добри отношения с инфекциониста, който периодично си позволява критики и има алтернативни на националния оперативен щаб виждания по различни въпроси.

В сряда Борисов благодари на доц. Мангъров за неговите предложения и препоръки, свързани с борбата с Covid-19.

"

Имам голямо уважение към теб и всеки, който е на подобна позиция и лекува хора, се ползва не само с одобрение и уважение. И не ми е приятно в публичното пространство да се разделяме по една или друга тема", заяви Борисов.

"Макар че ние говорим за едно и също нещо, и ти го обясняваш по един начин, щабът по друг, но то е едно и също. Затова аз ти благодаря, че имаме възможност да ползваме всеки ум, за да намерим най-правилното решение", подчерта още премиерът.

Борисов беше категоричен, че правителството ще продължи да се вслушва във всяко експертно мнение, за да бъдат осигурени най-добрите и работещи мерки за защита на българските граждани и за справяне с последиците от коронавируса. 

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус

Колко време давате на новия парламент?