Олимпийска квалификация по волейбол

България се провали срещу Германия, Радостин Стойчев е уволнен

Сн. БГНЕС

Българският национален отбор по волейбол се провали срещу Германия на полуфинала на квалификационния турнир в София и не успя да спечели квота за участие в олимпийските игри в Лондон. На финала на турнира в неделя вечер ще играйт Германия и Италия, отстранила отбора на Сърбия.

Българите загубиха мача с с 1:3 (22:25, 25:20, 22:25, 16:25). Те започнаха зле, като в първия гейм на моменти отстъпваха с цели 7-8 точки. Отпускане на германците даде възможност за намаляване на разликата в края на гейма.

Във втория гейм отборът на Радостин Стойчев значително подобри играта си, поведен от опитнити Владимир Николов и Матей Казийски, и успя да изравни геймовете.

Решаваща се оказа третата част на играта. Българите бяха водещият отбор през повечето време, като успяха да се откъснат при 18:14. Тогава треньорът Стойчев извади от игра намиращият се в подем Матей Казийски, а на сервиз за германците застана Георг Гроцер. Последваха цели 7 поредни безответни точки за германците, които решиха гейма, а и мача.

В четвъртия гейм българите не успяха да се възстановят психологически, играта им се разстрои напълно и те загубиха на само 16 точки.

За българския отбор остава още един шанс за класиране на Олимпиадата в един от трите световни квалификационни турнира през юни, които засега са предвидени в Токио, Берлин и Рим.

Най-резултатен за нашият отбор бе Казийски с 22 точки, следван от Владимир Николов с 18.

В неделя ръководството на Българската федерация по волейбол уволни треньора на националния отбор Радостин Стойчев. Треньорът на италианския "Тренто" ще бъде заменен от Силвано Пранди, когото пък самият Стойчев замени през 2010-та година след 7-ото място на световното първенство.

"Снощи до късно УС съвещаваше и мога да ви уверя в категоричното ни решение за освобождаването на Радостин Стойчев. Бяхме при министър Свилен Нейков. Всички тези мерки, които предприемаме, са единствено в интерес на българския волейбол", заяви на пресконференция шефът на федерацията Данчо Лазаров.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт