Двама са обвинени за кражбата на картините на Майстора

снимка БГНЕС

Софийската районна прокуратура повдигна обвинения на двама души за нашумялата кражба на картини от частен дом в София. Други двама са обвинени като посредници за продажбата им на черния пазар.

За самата кражба са обвинени двама мъже - В. Христов и А.Антонов. Според прокуратурата те са отмъкнали общо 15 картини, сабя с ножница, цигулка в калъф и пишеща машина. В. Христов вече е бил осъждан за кражба. Те са задържани в ареста за 72 часа.

Като посредници за продажба на крадените картини са обвинени А. Йовчев и Б. Надейнов. Двамата са пуснати на свобода срещу гаранция от 5000 лв.

Арестът на двамата предполагаеми крадци се случи през последните 24 часа. Единият е арестуван в неделя вечерта, а другият се е предал в полицията в понеделник сутринта,

Преди три дни МВР съобщи, че са открити общо 12 от откраднатите 13 картини, сред които такива на Владимир Димитров - Майстора. Сега се оказва, че картините са 15 броя. Хората, които са подозирани като посредници, бяха задържани ден след кражбата.

Част от откраднатите картини бяха намерени на два адреса в София – в кварталите "Лозенец" и "Хаджи Димитър". За тях са били платени над 10 000 лева и крадците са очаквали доплащане след уточняване на авторството.

Самата кражба е станала на 3 януари от частен дом в София. Открадни са картини предимно на художниците Владимир Димитров –Майстора и Димитър Киров. За кражбата бе съобщено от Павел Антонов – син на племенничка на Владимир Димитров-Майстора.

Споделяне

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?