Мирослав Найденов:

Фидосова действаше под ръководството на Цветанов, и той трябва да бъде отстранен от ГЕРБ

Сн. БГНЕС

Обществеността знаеше, че Искра Фидосова не правеше една стъпка без Цветан Цветанов, заяви в петък бившият земеделски министър Мирослав Найденов, който беше изключен от ГЕРБ,след като обяви, че МВР под ръководството на Цветанов е подслушвало повсеместно министри, политически опоненти, бизнесмени.

Името на Фидосова изплува от разкрития на прокуратурата как бившият шеф на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов е записвал в бележник имена на политици и депутати, срещу които по нареждане на "И.Ф.", "Ц.Ц.", "Б.Б." комисията или ускорявала производства, или забавяла.

След изнесените от обвинението факти Фидосова обяви, че напуска ръководството на ГЕРБ и парламента, за да "изчисти името си". Оставката ѝ беше гласувана от парламента по-късно в петък.

”На всички е ясно, че Фидосова не го е направила сама, направила го е под ръководството на Цветанов. Тя си позволяваше да вдига телефона на Борисов, да се разпорежда от негово име. Всички редакции на законодателство са минавали през нея преди да влязат в Народното събрание, тъй като тя беше председател на правната комисия. Борисов правеше опити във времето назад да я отстрани, но Цветанов я пазеше”, заяви Найденов пред Нова телевизия.

Според Найденов Цветанов е следващият след Искра Фидосова, който ще трябва да напусне ГЕРБ.

Найденов заяви, че бившият депутат от ГЕРБ и бивш управител на здравната каса Пламен Цеков също ”го отнесъл” заради Фидосова, тъй като по нейно нареждане вкарал скандалната лобистка наркопоправка.

”Знаете ли какво ще се случи, ако някой намери тефтерчето на шефа на СДОТО, на шефа на БОП?”, коментира Найденов.

По повод новия политически проект, който се заформя около отцепили се от ГЕРБ фигури, Найденов заяви, че още хора от партията биха се присъединили към новата формация.

”Борисов не даде ГЕРБ на хората, даде я на Цветанов. С този политически проект ние искаме да дадем тази част от ГЕРБ, която не е на Цветанов, на хората. Ние носим греховете на плещите си. Затова искаме да дадем този нов проект на хората. Искаме и ако можем да изкупим част от вината. Политическият проект има различни начини на финансиране, но когато се стигне до това, ще бъдат обсъдени начините на финансиране и те ще бъдат публични”, обясни Найденов.

Той уточни, че няма той да оглави бъдещата формация, тъйкато срещу него има разследване.

Споделяне

Още по темата

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?