ФИФА опроверга слуховете, че Блатер мисли да остане на поста си

ФИФА опроверга слуховете, че Блатер мисли да остане на поста си

Световната футболна федерация опроверга появилите се в последните дни твърдения, че подалият оставка неин президент Сеп Блатер обмисля възможността да остане на поста.

Спекулациите за това тръгнаха от изказване на бившия съветник на швейцареца Клаус Щолкер, който заяви, че докато няма подходящ кандидат за заместник на Блатер, то съществува и възможността той да се кандидатира отново за поста. В швейцарски медии излезе информацията, че той е получил подкрепа от континенталните централи на Африка и Азия, а техни представители са го помолили за да преосмисли решението си.

"Пълномощията на Клаус Щолкер изтекоха на 31 май 2015 г. Президентът на ФИФА би желал да напомни за изявлението си на 2 юни", се казва в съобщение на ФИФА. На 2 юни Блатер съобщи, че подава оставката си и няма да се кандидатира отново на предстоящи избори.

В момента Блатер продължава да е президент на ФИФА, тъй като официалното му напускане на поста може да стане най-рано в средата на декември, когато е насрочен извънреден конгрес на футболната централа.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?