Французите предпочитат за президент Манюел Валс пред Франсоа Оланд

Четири пети от френските гласоподаватели вярват, че френският президент Франсоа Оланд няма да спечели следващите президентски избори през 2017 г., пише в. "Фигаро", като се позовава на допитване до общественото мнение, извършено от социологическия институт Харис интерактив.

Седемдесет и шест процента от анкетираните смятат, че Оланд е човек, който не държи на обещанията си. Шейсет и осем процента мислят, че той не е компетентен да се справя с наболелите въпроси като безработицата, разногласията в правителството и повишаването на данъците.

За сравнение петдесет и четири процента от анкетираните са убедени, че твърдата линия на френския министър на вътрешните работи Манюел Валс го превръща в идеалния кандидат на социалистите за президентските избори през 2017 г., на които той може да победи кандидата на десницата.

Популярността на Оланд се срина още повече този уикенд, след като той предложи на депортирана косовска ромска тийнейджърка да се върне във Франция сама, без семейството си, което му навлече множество критики. Валс пък в последно време втвърди изказванията си относно незаконната имиграция и ромските лагери.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа